Érzelmi emlékeink

Hadd tegyek fel egy egyszerű kérdést: Miért van az, hogy a házastársa néha azt hiszi, hogy tudja, mit fog mondani, vagy levonja a következtetést, mielőtt ön befejezi a mondatot? Ez az ő hibája vagy az öné? Jogosan kérdezi ebben az esetben, hogy miért nem hallgatta végig, vagy miért ellenkezik, amikor ön még nem végzett a magyarázattal? És mi a helyzet a felvillanó érzelmekkel, amelyek önre törnek beszélgetés közben? Honnan származnak ezek az erős érzelmek és mit lehet tenni vele?

Ne felejtsük el, hogy az érzelmi emlékek olyan erősek, hogy szinte nincsenek korlátaik és ezek az érzelmileg erős emlékek egész életen át tarthatnak. A házaspárok érzelmi emlékeinek 5-10 százaléka zavaró, sötét és elakadt. Ezek a fájdalmas érzelmi emlékek, származhatnak a házasságból, amit a felek egymásnak okoztak, vagy előző kapcsolatból vagy akár gyermekkorból.

Tűzfészek

Vegyünk egy példát, mondjuk, hogy a társa érzelmi memóriájában egy sor negatív érzelmi emléket hozott létre akkor, amikor dühösen reagált a szakmai kudarc időszakában tett javaslataira. És képzeljük el, hogy ez a halom tűzveszélyes, mint a száraz ág. Nem sokat kell tennie, hogy meggyulladjon, ugye? Mi van, ha a halom meggyullad? Ki a hibás? Ön, aki a létrehozta a halmot, vagy a párja, akiben az érzelmi emlékek felhalmozódtak? Talán a házastársa gyors feltételezése arról, hogy a beszélgetés hogyan fog alakulni, egy olyan feltételezés, amely a múltbeli beszélgetéseiteken és az ahhoz kapcsolódó érzelmi emlékein alapszik.

Meggyújthatja a párja érzelmi emlékeit és hagyhatja, hogy ő felgyújtsa az ön érzelmi emlékeit, vagy mindketten felelősséget vállalhatnak azokért az érzelmi emlékekért, amelyeket okoztak egymásnak és lehetnek elfogadóak és kedvesek a kapcsolatotukban, hogy semlegesítsék a lehetséges robbanásokat.

A pusztítás megelőzése

Figyelni kell az érzelmi memóriára, azokra a panaszokra, azokra a múltbeli szavakra vagy tettekre, ami fájdalmat vagy ijedtséget okozott. Tiszteletben kell tartani, el kell fogadni és megérteni az érzelmi emlékeket, amiben a párkapcsolati coach érdemben tudja segíteni a házaspárt, mivel támogatja őket abban, hogy érzelmi emlékeiket felfedezzék, kifejezzék, valamint a párjuk érzelmi emlékeit meghallgassák. Ma a házassága további részének első napja van és tovább tudnak lépni egy szebb jövő felé, ha azonosítják az érzelmi emlékeiket és kölcsönösen engedik meggyógyítani ezeket, hogy ne lehessen újra meggyújtani.

Bejelentkezés

Már most egy lépéssel közelebb került a boldogabb párkapcsolathoz, ugyanis csak annyit kell tennie, hogy bejelentkezik párterápiára úgy, hogy küld nekem egy üzenetet, vagy felhív a +36 20 475 0345 telefonszámon, és időpontot egyeztetünk. A párkapcsolati coaching helyszíne a Középpont (1112 Budapest, Nevegy köz 2.) vagy Skype-on online.