Érzelmi válaszkészség

Az érzelmi válaszkészség a tartós szerelem kulcsa a párkapcsolatokban. Az érzelmi válaszkészség három részből áll:

Elérhetőség: El tudlak érni?

Az elérhetőség azt jelenti, hogy nyitottak maradunk a partnerünk iránt akkor is, amikor kétségeink vannak, és bizonytalannak érezzük magunkat. Gyakran azt is jelenti, hogy hajlandóak vagyunk foglalkozni azzal, hogy megértsük az érzelmeinket, hogy azok ne gyűrjenek maguk alá. Így visszatérhetünk az eltávolodásból, és ráhangolódhatunk társunkra.

Válaszkészség: Bízhatok abban, hogy érzelmileg reagálsz rám?

A válaszkészség azt jelenti, hogy ráhangolódunk a társunkra, és kifejezzük, hogy az érzelmei, vágyai és félelmei hatással vannak ránk és fontosak számunkra. A társunk érzelmi jelzéseit fogadjuk és fontosnak tartjuk, amelyekre a vigasztalás és a gondoskodás egyértelmű jeleit mutatjuk, amikor szüksége van rá. A figyelmes válaszkészség érzelmileg mindig megérint és fizikailag megnyugtat minket.

Érzelmi bevonódás: Biztos lehetek abban, hogy értékelsz, és érzelmileg közel maradsz hozzám?

Az érzelmi bevonódás arra a különleges figyelemre utal, amelyet csak a szeretteinkre fordítunk. Például hosszabban nézzük és gyakrabban megérintjük őket. A párok gyakran érzelmi jelenlétnek nevezik.

Ahhoz, hogy egy pár meg tudja teremteni azt a kapcsolatot, amelyre mindketten vágynak, az első lépés az, hogy megértsék, hogyan kötődnek egymáshoz jelenleg, és ezt meg is osszák egymással. Mit gondol a társa arról, hogy ön mennyire elérhető, válaszkész és érzelmileg bevonódott? Ez megfelel az önmagáról, és a kapcsolatuk biztonságáról alkotott elképzelésének?

Bejelentkezés

Már most egy lépéssel közelebb került a boldogabb párkapcsolathoz, ugyanis csak annyit kell tennie, hogy bejelentkezik párterápiára úgy, hogy küld nekem egy üzenetet, vagy felhív a +36 20 475 0345 telefonszámon, és időpontot egyeztetünk. A párkapcsolati coaching helyszíne a Középpont (1112 Budapest, Nevegy köz 2.)