Időt szánni a házasság jobbá tételére

A párok többsége nem szán elég időt a házasságára. A kapcsolatuk helyett számtalan más tennivalóval foglalkoznak és csak a maradék idejüket fordítják egymásra, ha egyáltalán marad. Sok mindenre van idejük és energiájuk, a munkára, a tanulásra, a gyerekekre és talán a hobbira, és egyre kevesebb a kapcsolatukra.

Hány hónapja van még a házasságának?

Bejelentkezéskor a párok megtudják, hogy a klasszikus házassági tanácsadás hetente 1,5 óra elfoglaltságot jelent, valamint a siker érdekében több időt kell együtt tölteniük. És akkor jelentkezik az első gond, amikor megbeszélik, hogy milyen heti feladataik vannak, amit nem tudnak kihagyni vagy átütemezni. Többnyire elfogadják, hogy időt kell szánni a párterápiára és képesek időpontot egyeztetni, de néha már itt feladják. Mi lenne, ha megtudná, hogy három hónapja van hátra, hacsak nem kap gyorsan egy hatékony kezelést, ami meggyógyítja? Ilyen nehéz helyzetben szakítana időt a kezelésre? Természetesen igen, és ugyanez vonatkozik a házasságra is.

Mi a fontosabb?

Egyik vagy mindkét félnek elkerülhetetlenül szükséges feláldozni valamit a problémával küzdő kapcsolata meggyógyításáért. Általában mindketten úgy döntenek, hogy feladnak egy másik tevékenységet azért, hogy ez megtörténhessen. Azok a dolgok, amelyekkel felhagynak jó dolgok, de összehasonlítva nyilvánvalóan kevésbé fontosak, mint a házasságuk.

A párterápia akkor hatékony, ha a pár nem sajnálja rá az időt és az energiát, mert ez a folyamat jelentős érzelmi és szellemi erőfeszítést igényel. Nem elegendő passzív részvevőként végigülni az alkalmakat. Azok szüretelhetik le a párterápia előnyeit, akik úgy gondolják, hogy érdemes együttgondolkodni és beszélgetni a párjukkal az alkalmon szerzett benyomásokról, jó kérdéseket tudnak megfogalmazni az alkalmakon hallottakkal kapcsolatban és átlátják az alkalmak célját.

A kapcsolat gyógyítását és megerősítését célzó párkapcsolati tanácsadás nem egy tabletta, amit beveszünk és kész, hanem folyamatos figyelmet és igyekezetet igénylő folyamat. A jó hír az, hogy az ebben rejlő egyre növekvő előnyöket végül azok tapasztalják meg, akik időt és energiát fektetnek elsősorban a kapcsolatukba, valamint a párkapcsolati coaching alkalmakra, a gyakorlásra és a visszajelzésre.

Bejelentkezés

Már most egy lépéssel közelebb került a boldogabb párkapcsolathoz, ugyanis csak annyit kell tennie, hogy bejelentkezik párterápiára úgy, hogy küld nekem egy üzenetet, vagy felhív a +36 20 475 0345 telefonszámon, és időpontot egyeztetünk. A párkapcsolati coaching helyszíne a Középpont (1112 Budapest, Nevegy köz 2.)