Konfliktusok kezelése

Ha valójában tiszta szívből rajong a társáért, akkor tudhatja, hogy megtalálták a konfliktusok kezelésének azt a módját, amely építi a kapcsolatukat, mert a boldogtalan párok a konfliktusokat olyan módon kezelik, ami feldúlja a kapcsolatukat. A kapcsolatot romboló módszerek közé tartozik az időhúzás, a visszatartás, a dühkitörések és a passzív-agresszív taktika, hogy csak néhányat említsek. A közvetlen és őszinte beszélgetésen kívül minden más rongál.

A konfliktus elkerülhetetlen

Ha őszinték vagyunk magunkhoz és a párunkhoz a gondolatainkkal, érzéseinkkel és vágyainkkal kapcsolatban, akkor a konfliktus elkerülhetetlen. Mindannyiunknak különböző érzései, különböző nézőpontjai és különböző vágyai vannak. Alapvetően különböző dolgokat akarunk különböző időpontokban és különböző elképzeléseink vannak arról, hogyan kezeljük a helyzeteket. A lényeg az, hogy a konfliktus lehetősége óriási!

Vegyünk egy példát, ahol a férj intenzív és érzelmes, amikor ideges, míg a feleségnek érzelmi allergiája van a múltbeli kapcsolatban megélt maró gúnytól. Amikor a férj hangosan és érzelmi töltéssel beszél, akkor a feleség lefagy és szótlan lesz. A feleség minél inkább visszavonul, a férj annál inkább követi és a férj minél tovább követi, a feleség annál inkább visszavonul. Mindketten egyre feszültebbek lesznek, és végül befejezik a beszélgetést. Általában ezt hosszú, reménytelen és jeges csend követi.

A megértés nélkülözhetetlen

De ne felejtsük el azt sem, hogy rendszerint mindkét házastárs megértéssel kíván kapcsolatba lépni a másikkal, de ha ez sorozatosan nem sikerül, akkor belefáradnak az együttélésbe, mert letaglózza őket a félreértés, a fájdalom és a reménytelenség. Ebben az esetben a párkapcsolati coach segítségével tudják hatékonyan megoldani a konfliktusaikat akkor, ha mindkét fél elszánt a fejlődéssel és a változással kapcsolatban és hajlandóak együtt dolgozni egy közös cél érdekében.

Azt valószínű tudjuk, hogy a házaspár tagjai mit szeretnének, de érdemes elgondolkodni azon, hogy mi támogatja a kapcsolatukat? Általában a konfliktuskezelést az segíti, ha lassítanak és selymesebben fejezik ki az érzéseiket, továbbá az, ha meghallgatják egymást és válaszolnak egymásnak a hallottakra. Beszélni és hallgatni kell, valamint az egyensúly és a méltányosság érdekében mindkét félre figyelni. Vállalni kell a kockázatot és változtatni az eddigi viselkedésükön, beszédükön és odafigyelésükön.

A párkapcsolati cosching alkalmakon a pár olyan magabiztosságot szerez, hogy utána már otthon is tudnak gyakorolni. Mennyire csinálják majd nagyszerűen? Majd meglátjuk. De arra számítok, hogy ha megtanulták a konfliktusok kezelésének új módját, akkor az építik a kapcsolatukat.

Már most egy lépéssel közelebb került a boldogabb párkapcsolathoz, ugyanis csak annyit kell tennie, hogy bejelentkezik párterápiára úgy, hogy küld nekem egy üzenetet, vagy felhív a +36 20 475 0345 telefonszámon, és időpontot egyeztetünk. A párkapcsolati coaching helyszíne a Középpont (1112 Budapest, Nevegy köz 2.)