Konfliktusok kezelése

Mindannyiunknak különböző érzései, különböző nézőpontjai és különböző vágyai vannak. Alapvetően különböző dolgokat akarunk különböző időpontokban és különböző elképzeléseink vannak arról, hogyan kezeljük a helyzeteket. Ha őszinték vagyunk magunkhoz és a párunkhoz a gondolatainkkal, érzéseinkkel és vágyainkkal kapcsolatban, akkor a konfliktus elkerülhetetlen, de megoldható. Ha nem vagyunk őszinték, akkor a biztosak lehetünk benne, hogy minden konfliktusunk megoldatlan marad.

A megértés nélkülözhetetlen

Rendszerint mindkét házastárs megértéssel kíván kapcsolatba lépni a másikkal, de ha ez sorozatosan nem sikerül, akkor belefáradnak, mert letaglózza őket a félreértés, a fájdalom és a reménytelenség. Ebben az esetben a párkapcsolati coach segítségével tudják hatékonyan megoldani a konfliktusaikat akkor, ha mindkét fél elszánt a fejlődéssel és a változással kapcsolatban és hajlandóak együtt dolgozni a közös cél érdekében. Első lépésként a vitáikat kell lecsendesíteni, majd amikor biztonságosabb alapokra kerül a kapcsolatuk, akkor válik a pár képessé arra, hogy a konfliktusait olyan megállapodásokkal tudja megoldani, amelyek figyelembe veszik mindkettejük érzéseit és érdekeit, ezért egyiküknek sem okoz majd gondot az új szabályok követése.

Általában a házaspár tagjai tudják, hogy mit szeretnének, de érdemes elgondolkodni azon is, hogy mi támogatja a kapcsolatukat? A konfliktusok megoldását az segíti, ha lassítanak és selymesebben, de őszintén fejezik ki a saját érzéseiket, érdekeiket, és gondolataikat ítélkezés, követelőzés és harag nélkül. Az is fontos, hogy meghallgassák egymást és válaszoljanak egymásnak a hallottakra. Beszélni és hallgatni kell, valamint az egyensúly és a méltányosság érdekében mindkét félre figyelni. Vállalni kell a kockázatot és változtatni az eddigi viselkedésükön, beszédükön és odafigyelésükön.

A párkapcsolati cosching alkalmakon a pár olyan magabiztosságot szerez, hogy utána már otthon is tudnak gyakorolni. Mennyire csinálják majd jól? Majd meglátjuk. De arra számítok, hogy ha megtanulták a konfliktusok kezelésének új módját, akkor azzal építik a kapcsolatukat.

Bejelentkezés

Már most egy lépéssel közelebb került a boldogabb párkapcsolathoz, ugyanis csak annyit kell tennie, hogy bejelentkezik párterápiára úgy, hogy küld nekem egy üzenetet, vagy felhív a +36 20 475 0345 telefonszámon, és időpontot egyeztetünk. A párkapcsolati coaching helyszíne a Középpont (1112 Budapest, Nevegy köz 2.) vagy Skype-on online.