Megcsalással kapcsolatos hiedelmek

A megcsalással kapcsolatban nagyon sok mítosz él a köztudatban. Ezek közül néhányról lerántom a leplet.

  1. Sokan azt gondolják, hogy ha valaki máshoz is vonzódnak, nem csak a társukhoz, akkor a partnerük nem a megfelelő személy a számukra.

Ezzel szemben az igazság az, hogy a vonzódás természetes, és ez mindössze annyit jelent, hogy még élő emberek vagyunk.

  1. Csak akkor létesít valaki viszonyt, ha komoly problémák vannak a párkapcsolatában.

Ezzel szemben az igazság az, hogy ez néha igaz, néha nem. A szexuális viszonyt folytató férfiak általában ugyanannyira elégedettek a házasságukkal, mint a hűséges férjek, míg a párkapcsolaton kívüli kapcsolatot kereső nők kevésbé boldogok a házasságukban, mint a hűséges feleségek.

  1. Csak akkor létesít valaki viszonyt, ha nem kapja meg a párkapcsolatában azt, amire szüksége van.

Ezzel szemben az igazság az, hogy a hűtlen felek gyakran maguk nem nyújtanak eleget a párkapcsolatukban.

  1. Nincs biztonságos barátság a másik nemhez tartozó személlyel.

Ezzel szemben az igazság az, hogy biztonságos lehet egy ilyen kapcsolat, amennyiben ez a barát a párkapcsolatuknak is barátja.

  1. A legtöbb viszony szexuális jellegű, érzelmi kötődés nélkül.

Ezzel szemben az igazság az, hogy a szexuális kapcsolat a nők jelentős részének, és a férfiak több mint felének erős érzelmi kötődést is jelent.

  1. Csak a szexuális jellegű kapcsolat fenyegető a párkapcsolatra.

Ezzel szemben az igazság az, hogy a házasságon kívüli érzelmi alapú viszonyok általában nagyobb veszélyt jelentenek, mivel az érzelmi kötődésnek nehezebb véget vetni.

  1. Ha a partner nem tud a viszonyról, akkor az nem is fenyegeti a párkapcsolatot.

Ezzel szemben az igazság az, hogy a titok olyan falat hoz létre, amely lehetetlenné teszi a megcsalt féllel a mély intimitást, és ez mindenképp veszélyezteti a házasságot.

Bejelentkezés

Már most egy lépéssel közelebb került a boldogabb párkapcsolathoz, ugyanis csak annyit kell tennie, hogy bejelentkezik párterápiára úgy, hogy küld nekem egy üzenetet, vagy felhív a +36 20 475 0345 telefonszámon, és időpontot egyeztetünk. A párkapcsolati coaching helyszíne a Középpont (1112 Budapest, Nevegy köz 2.)