Mi számít megcsalásnak?

Ez a kérdés biztos sok pár életében felmerül, jó esetben a házasságkötés előtt, rosszabb esetben a hűtlenséget követően. A kérdés végiggondolása közben valószínű hasonló párbeszéd zajlik a házastársak között:

– A házastársi hűtlenséggel kapcsolatban az számít megcsalásnak, amikor az egyik házas fél lefekszik valakivel, aki nem a házastársa.
– Nem, várj. Szükséges, hogy lefeküdjön a másikkal? Vagy beletartozhat bármilyen szexuális jellegű érintkezés is?
– És mi van az érzelmi résszel? Mi van az érzelmekkel?
– Igen, és szerintem beleszámít az egyéjszakás kaland is, ami nem érzelmi kérdés, hanem inkább szenvedély.
– Vajon bármilyen érzelmi vonzódás ide számít? Tényleg?
– Hmm… Rendben. Mit szólsz ehhez: A házastársi hűtlenséggel kapcsolatban az számít megcsalásnak, amikor az egyik házas fél szexuális kapcsolatot létesít és/vagy nem megfelelő módon érzelmileg vonzódik valakihez, aki nem a házastársa.
– És mit szólnál ehhez: A házastársi hűtlenséggel kapcsolatban az számít megcsalásnak, amit a másik fél annak tekint.
– Hmm… Értem! Akkor elmondanád, hogy te mit tekintesz megcsalásnak?

Ha nem kéri meg a párját, hogy határozzák meg, hogy neki mi számít megcsalásnak, akkor nem kap választ. Ha a beszélgetés felkavaró, akkor hagyják abba azzal a megállapodással, hogy mindkettejüknek együtt kell dolgozni egy olyan terv kidolgozásán, amely megakadályozza ennek a “fenevadnak” a támadását. Ha nem tudják, hogy néz ki, ha nem tudják, hol rejtőzik, ha nem tudják, miért támad, akkor hogyan védhetik meg a házasságukat tőle?

Bejelentkezés

Már most egy lépéssel közelebb került a boldogabb párkapcsolathoz, ugyanis csak annyit kell tennie, hogy bejelentkezik párterápiára úgy, hogy küld nekem egy üzenetet, vagy felhív a +36 20 475 0345 telefonszámon, és időpontot egyeztetünk. A párkapcsolati coaching helyszíne a Középpont (1112 Budapest, Nevegy köz 2.) vagy Skype-on online.