Pénz szerepe a házasságban

Ön is azt gondolja, hogy a pénzügyek kérdése a házassági problémalista tetején van, mert kevés téma vált ki olyan erős érzelmet, annyi súrlódást, mint a pénz. Költekező, megtakarító, vagy elkerülő; mértékletes vagy extravagáns; túlköltekezés, alultervezés és a nyilvántartás hiánya néhány feszültségforrás, amelyet a párok megtapasztalnak.

Miért van ez?

Mi van a pénzügyekben, ami ilyen tökéletes környezetet teremt a viszálynak? Hogyan lehet segíteni a házaspároknak olyan hatékony pénzügyi alapelvek megtanulásában és alkalmazásában, amelyek békét teremtenek ezen a területen?

Mellékesnek tűnhet, de lényeges kialakítani az egységes szemléletet, az átláthatóságot, a tudatosságot és a megelégedettséget. Négy szokásos pénzügyi probléma alakulhat ki egy házasságban, ha ezek teljesen hiányoznak vagy hiányosak.

  • Egységes szemlélet helyett a csapatmunka hiánya. Ez akkor fordul elő, amikor a pár tagjai külön intézik a pénzügyeket és nincsenek a pénzügyi döntéseik összehangolva. A csapatmunka hiányát jelzi, ha a házastársak előre nem egyeztetett vásárlásokkal élnek és a pár nem egy könnyen használhatóan megtervezett költségvetésen belül mozog.
  • Átláthatóság helyett titkok és elhallgatások. Egyes párok rossz gyakorlata, hogy bizonyos vásárlásokat titkos számláról vagy hitelkártyáról fizetnek. A felfedezéstől való félelem csökkenti a pár tagjai között levő meghittséget, majd amikor kiderül az igazság, az hideg zuhanyként éri a feleket és nyugtalanító bizalmatlanságot teremt.
  • Tudatosság helyett gyenge tervezés és nyilvántartás. Sajnálatos módon a házasságok túlnyomó többségére nem jellemző a pénzügyi tervezés és felügyelet. Ebben az esetben nem nevezik meg és kategorizálják a várható kiadásokat, ami azzal jár, hogy nem tudatosan használják a rendelkezésre álló erőforrásaikat. A költségvetés nélküliek becslések szerint 10-20% -kal többet költenek, mint azok, akik nyomon követtik és ellenőrizik a költségeket a terv alapján. A gazdasági visszaesés és a munkanélküliség befolyásolja a pénzügyi stabilitást, ugyanakkor a tervezés hiánya növeli ezek rossz hatásait.
  • Megelégedettség helyett mindig többet akar. Az elégedetlenség jellemzői: “nagyobb”, “jobb”, “gyorsabb”, “szebb” és “kényelmesebb”. Bár a megelégedés hiánya időnként előrelépést és új dolgokat hozhat, ugyanakkor a soha véget nem érő elvárások égető szüksége türelmetlenséget szül olyan dolgok iránt, amelyek nem igazán kielégítőek.

Az egészséges, boldog és fenntartható házasságokat a költségvetéssel és a kiadásokkal kapcsolatos beszélgetés, őszinteség és együttműködés jellemzi. Ez akkor valósítható meg, ha a házaspár pénzügyi területen is hajlandó közös célokat kitűzni, és olyan cselekvési lépéseket kidolgozni, amelyre mindketten hajlandóak.

A párkapcsolati coach megkönnyíti a pár számára ezen a zavaró területen folytatott beszélgetését, amely során a házaspár tagjai közös felelősséget vállalnak a pénzügyek felügyeletéért, a pénzügyi célok kitűzéséért, valamint közösen választják ki a szükséges cselekvési lépéseket. A pénzügyi becsületesség és az egyensúly négy területén a párok önvizsgálata nagyszerű feladat, amit helyes, ha megtesznek magukért és egymásért. Ezentúl a párkapcsolati coaching a párokat arra ösztönzi, hogy felismerjék pénzügyi előéletüket, jó és rossz beidegződéseiket és készek legyenek megosztani hibáikat és erényeiket átlátható módon, elkerüljék a rázós helyzeteket és segítsék egymást abban, hogy kölcsönösen biztonságban érezzék magukat.

Bejelentkezés

Már most egy lépéssel közelebb került a boldogabb párkapcsolathoz, ugyanis csak annyit kell tennie, hogy bejelentkezik párterápiára úgy, hogy küld nekem egy üzenetet, vagy felhív a +36 20 475 0345 telefonszámon, és időpontot egyeztetünk. A párkapcsolati coaching helyszíne a Középpont (1112 Budapest, Nevegy köz 2.)