Sosincs kedve!

Aki házasságban él, meg tudja erősíteni, hogy idővel a szenvedélyes tűz már csak pislákol. Vegyünk erre egy példát, amikor a férj azt reméli, hogy több időt tudnak intim együttléttel tölteni, de a feleségének ritkán van ehhez kedve. A férj vágyik a szenvedélyre, amelyet korábban a házasságukban megélt, és többféleképpen próbálta megoldani a helyzetet. Például kezdeményezett vagy volt, hogy kis időre háttérbe vonult, gyakran kifejezte a szeretetét vagy megszervezte, hogy kettesben lehessenek. De úgy tűnik, semmi sem működik és a feleség „fejfájása” állandósult. Azon tűnődik, hogy talán vége a szerelmi életüknek. Egyik este a következő beszélgetés zajlik le köztük:

– Drágám, beszélhetnénk egy kicsit?
– Valami baj van?
– Szeretlek, de távol érzem magam tőled, mert nem túl gyakran szeretkezünk. Szeretném, ha a havi egy-két alkalomnál gyakrabban szeretkeznénk. Néha úgy érzem, hogy téged az sem érdekelne, ha soha többé nem szeretkeznénk. Igazam van?
– Nem igazán akarom, hogy így legyen, de igazad van. Nagyon alacsony a vágyam. Vonzónak tartalak, de most nem szeretném, hogy bárki megérintsen.
– Mi a helyzet az én igényeimmel? Látom, hogy olyan sok szeretetet és energiát fektetsz az életünk más területeibe, de úgy tűnik, hogy nem marad nekem semmi. Ha őszinte akarok lenni, néha féltékeny vagyok a gyermekeinkre és a munkádra a rengeteg szeretet és figyelem miatt, amit adsz nekik.
– Sajnálom. Tudom, hogy évekkel ezelőtt ezerszer szenvedélyesebb voltam. Megfogadtam, hogy nem hidegülök el tőled, de most elakadtam. Hogyan akarhatnék valamit, ami őszintén a fontossági listám alján van?
– Én nem akarok irgalomból szexet, de meg szeretném találni a módját, hogy megint felélesszem benned a vágyat. Emlékszel, hogy milyen jókat szeretkeztünk, amikor pár éve voltunk azon a nagyszerű utazáson? Utazzunk el megint!

Helyes, hogy a férj nem egyedül tépelődik, és nem egyedül akarja megoldani a kialakult helyzetet, hanem beszélget a feleségével. Normális, hogy a férj úgy tekint a szexre, mint a házastárshoz való kapcsolódásra. Amikor az életet nehéznek vagy túlterhelőnek érzi, akkor a férj számára a szex az egyetlen jó dolog, és ha az élet gyönyörű, akkor úgy tekint rá, mint az élet ünneplésére. Önök is megtehetik, hogy keresnek olyan helyet vagy tevékenységet, ami segít szenvedélyesebbnek lenni. Lehet, hogy működni fog, amíg ott vannak, de egyszer megint hazajönnek, és akkor mi lesz? Vajon akkor is folytatódik majd a szenvedély? A feleség szenvedélyének a hiányát az eltávolodás és a felgyülemlett sérelmek okozzák, amit nem lehet felületi kezeléssel megoldani. Akkor fog visszatérni a perzselő vágya, amikor érzelmileg közel kerül a férjéhez, és ez a szenvedély tartós lesz.

Bejelentkezés

Már most egy lépéssel közelebb került a boldogabb párkapcsolathoz, ugyanis csak annyit kell tennie, hogy bejelentkezik párterápiára úgy, hogy küld nekem egy üzenetet, vagy felhív a +36 20 475 0345 telefonszámon, és időpontot egyeztetünk. A párkapcsolati coaching helyszíne a Középpont (1112 Budapest, Nevegy köz 2.)