Mire számíthat

A foglalkozások befejeztével sokkal jobban fogják szeretni egymást, és megvalósítják azt az egészséges, szeretetteljes és boldog párkapcsolatot, amire mindig is vágytak.

Első két alkalom: ismerkedés

Az első két találkozás célja, hogy megismerkedjünk egymással, valamint hogy minél pontosabb képet kapjak a kapcsolatukról és a megoldandó problémájukról. Az első alkalom során több kérdést teszek fel önöknek a kapcsolatuk történetéről, a konfliktusaikról, az elvárásaikról és a megélt érzéseikről.

A második alkalom során külön-külön beszélgetek önökkel arról, hogy milyen gondoskodási és törődési mintákat sajátítottak el a szüleiktől, valamint az előző párkapcsolataikban. Felmérem, hogy mennyire elkötelezettek a kapcsolatuk rendbe hozása mellett, illetve azt, hogy van-e olyan körülmény, amely kizárja a tanácsadás sikeres kimenetelét.

Az első két ülésünk alatt még nincs lehetőségem arra, hogy megtaláljam a megoldást a problémáikra, önök viszont látni fogják, hogyan érzik magukat, és eldönthetik, hogy megbíznak-e bennem a továbbiakban.

További alkalmak: párkapcsolati coaching

A második találkozásunkat követően elkezdjük feltárni a tüneteket okozó, mélyebben meghúzódó problémákat.

Ha önök sokat vitáznak egymással, akkor elsőként ezzel a problémával foglalkozunk. Lépésekre bontjuk a veszekedéseiket, kiderítjük, hogy milyen mintázatot követnek, hogy a vitáik közben mit tesznek, mit gondolnak magukról és a másikról, mit éreznek, mitől félnek, és hogy mit szeretnének valójában. A folyamat során megismerik és megértik egymás mögöttes érzéseit, és képesek lesznek arra, hogy veszekedések helyett kifejezzék vágyaikat és szükségleteiket, így a viták megszűnnek.

A viták megszűnése után sokkal biztosabb alapokra kerül a kapcsolatuk, és ezt követően közösen fel tudjuk oldani a kötődési sérüléseiket, és foglalkozhatunk a legfájdalmasabb kapcsolati sérüléssel, a megcsalással is, ha ez esetleg előfordult a kapcsolatukban.

Ha egyikük úgy érzi, hogy nem elég fontos a másiknak, és valamelyik családtag vagy a barátok negatívan hatnak a kapcsolatukra, akkor közösen meghatározzuk a kapcsolatuk határait. Ennek során beszélgetünk az őszinteség szerepéről a párkapcsolatban, és elsajátítanak egy módszert, amelyet követve olyan megállapodásra tudnak jutni egymással minden kérdésben, amely figyelembe veszi mindkettejük érzéseit és érdekeit, ezért egyiküknek sem okoz majd gondot az új szabályok követése. Ezt a módszert sikeresen tudják majd alkalmazni a később felmerülő, hasonló problémák esetén is, ahelyett, hogy csak elbeszélnének egymás mellett.

A fentiekben a leggyakoribb párkapcsolati problémákat írtam le, de természetesen ezeken kívül önöknek lehetnek más, egyedi problémáik, amelyekkel a tanácsadás során foglalkozni kell.

A problémák megoldása után arra fordítjuk a figyelmünket, hogy visszaállítsuk azt a romantikus szeretetet, amelyet a kapcsolatuk elején éltek meg. Meghatározzuk a legfontosabb érzelmi igényeiket, és hogy a párjuk mennyire felel meg ezeknek, majd megtanulják megadni a párjuknak a vágyott szeretetkifejezést, szexuális elégedettséget, bizalmas beszélgetést, szabadidős társaságot vagy elismerést.

Fontos az elért eredmények fenntartása, ezért majd megkérem önöket, hogy írják meg jövőbeni szerelmi történetüket, amiben megfogalmazzák, hogy milyennek szeretnék látni a kapcsolatukat a következő öt-tíz évben.

Minden alkalommal beszámolnak a sikereikről és kudarcaikról, és hamar jönnek az eredmények is: látni és érezni fogják, hogy a kapcsolatuk javulásnak indult.

Árak

Egy párkapcsolati coaching alkalom ára 20 ezer Ft, ami általában 1,5 óra hosszú.

Már most egy lépéssel közelebb került a boldogabb párkapcsolathoz, ugyanis csak annyit kell tennie, hogy bejelentkezik párterápiára úgy, hogy küld nekem egy üzenetet, vagy felhív a +36 20 475 0345 telefonszámon, és időpontot egyeztetünk.