Blog

Mi a szerelem valójában?

A legtöbbünk számára a szerelem mindig is titokzatos és megfoghatatlan érzés volt, körülírható, de nem meghatározható, amely változó, múlandó és véletlenszerű. Napjainkban a szerelemre nem gondolhatunk az ismereteinket meghaladó titokzatos erőként, mivel túl nagy jelentőségre tett szert. A legtöbb ember életében a szerelem vált a központi érzelmi kapcsolattá.
Ennek legfőbb oka az, hogy egyre inkább társas elszigeteltség vesz körül minket, mivel a legtöbben már nem a tágabb családunk vagy a gyerekkori barátaink támogató közösségében élünk. Egyre többet dolgozunk, így egyre kevesebb lehetőségünk nyílik mély kapcsolatok kialakítására. A párok többnyire kétszemélyes közösségekben élnek, így elkerülhetetlen, hogy a társunktól várjuk az érzelmi kötődés és a valahova tartozás érzését, azt, amit nagyszüleink még egy egész falutól kaptak meg. Így a legfontosabb életcéljaink között első helyen a boldog szeretetkapcsolat áll, sokszor megelőzve az anyagi és a munkahelyi sikert.
Ezért fontos megérteni, hogy mi a szerelem, hogyan alakul ki, és hogyan őrizhető meg. Szerencsére a szerelem jelenségének izgalmas és forradalmian új felfogása kezd elterjedni, amely szerint a szerelem valójában az emberi faj legellenállhatatlanabb túlélési mechanizmusa. A szerelem kialakulásának legfőbb oka és célja nem az utódok biztosítása, hanem a szeretet révén mély érzelmi kötődés kialakítása néhány, számunkra értékes személlyel, akik biztos menedéket nyújtanak nekünk az élet viharai közepette. A szeretet védőbástya, amelynek az a rendeltetése, hogy érzelmi védelmet nyújtson számunkra a létezés viszontagságaival való küzdelmek során.
Az érzelmi kötődésre való vágyódás a génjeinkbe és a testünkbe van kódolva, amely az élet, az egészség és a boldogság éppolyan alapvető feltétele, mint a táplálék, a fizikai biztonság és a szex szükséglete.
Érzelmi kötődésre van szükségünk néhány fontos személlyel, hogy testileg és lelkileg egészségesek legyünk – hogy életben maradjunk.
A szeretet nem a hab az élet tortáján. A szeretet megélése olyan alapvető emberi szükséglet, mint az oxigén vagy a víz. Ha ezt megértjük és elfogadjuk, akkor könnyebben eljuthatunk a kapcsolati problémák gyökeréig.

Találjuk meg az utat együtt

a boldog párkapcsolathoz!

Az első lépés a változás felé. Vegye fel velem a kapcsolatot, egyeztessünk időpontot, és kezdjünk el dolgozni a boldogabb párkapcsolatért!
Pap Katalin párkapcsolati coach | Párterápia és házassági tanácsadás

Pap Katalin

párkapcsolati coach

Küldetésem minél több házasságot és párkapcsolatot megmenteni!

Találjuk meg az utat együtt a boldog párkapcsolathoz!

További bejegyzések