Miért érdemes elmenni párterápiára?

A problémával küzdő pároknak támogatásra és motivációra van szükségük. A párkapcsolati coach szükségességének három legfontosabb oka, hogy segít elkerülni vagy leküzdeni a fájdalmas érzelmi reakciókat a párkapcsolati problémák megbeszélése közben, bátorít a szeretet visszaállítás lépései során és segít olyan tervet kidolgozni, amellyel a pár eléri a célját.

  • Egy megromlott kapcsolatban általában fájdalmas tapasztalatot jelent alkalmazkodni a másik fél érzelmi reakciójához. Ez a fájdalmas érzés lehet szomorúság, düh, félelem és még számtalan minden más is. Ezek a kínzó érzések eltérítik a párt a szeretet megélésétől és hiábavalóvá teszik az erőfeszítéseiket. A párkapcsolati coach segít elkerülni ezeket az érzelmi aknákat, és ha mégsem sikerül ezeket kiiktatni, akkor segít csökkenteni ezek hatását. Ezt úgy éri el, hogy segít megérteni azt a helyzetet, amivel a pár tagjai a párkapcsolati válságuk során szembesülnek, mert tudja, hogyan kell megnyugtatni a párt és biztosítani őket arról, hogy érzelmi reakcióik nem a reménytelen összeegyeztethetetlenség jelei.
  • Az eltávolodottság érzés következtében a pár gyakran úgy érzi, hogy a kapcsolatuk javítására irányuló minden erőfeszítésük időpocsékolás. Az eltávolodás fertőző. Ha az egyik fél elkedvetlenedik, a másik fél késedelem nélkül követi. Az egyikük lelkesedése viszont gyakran a másik kételkedésével szembesül és így könnyű elkedvetlenedni, és nehéz bátorságot szerezni a problémák megoldásához. A párkapcsolati coach biztosítani tudja a szükséges motivációt, amikor ennek egyik félben sincs jele. A bátorítás következtében a sivárság érzése elmúlik. Minden ügyfelem biztos lehet abban, hogy ha eleinte ők nem is, én biztos vagyok benne, hogy ezen a területen is sikeresek lesznek és végül mindketten hinni fognak ebben.
  • A párkapcsolati válság során a pár tagjai tehetetlenek, mivel nem tudják kitalálni, hogy miként kerülhető el a problémájuk a jövőben. Minden párkapcsolati probléma egyedi megoldást igényel, ezért a krízis kezelése során egy konkrét egyedi tervet kell követni. A párterapeuta képes kidolgozni a pár számára ezt az egyéni megközelítést, mert tudja, hogy milyen lépéseken keresztül lehet megoldani az adott egyedi helyzetet. Ez a terv erősíteni fogja a pár meggyőződését, hogy a nehéz időszak hamarosan véget ér. Párkapcsolati coach-ként gyakran segítek olyan problémák megoldásában, mint a visszatérő veszekedések, az érzelmi és szexuális eltávolodás vagy a gyerekek nevelésével kapcsolatos konfliktusok megoldása.

Amennyiben képesek kezelni az érzelmi reakcióikat és a saját motivációjukat, és van megfelelő tervük a problémák megoldására, akkor nincs szükségük párkapcsolati coachra. Azt javaslom, hogy próbálják saját maguk megoldani a problémáikat mindaddig, amíg akadályba nem ütköznek. De ha nehézségek adódnak és az erőfeszítéseik nem érik el a kívánt célt, akkor keressenek meg. A házassági problémák túl veszélyesek ahhoz, hogy semmibe vegyék és megoldásuk túl nagy jelentőségű ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyják.

Bejelentkezés

Már most egy lépéssel közelebb került a boldogabb párkapcsolathoz, ugyanis csak annyit kell tennie, hogy bejelentkezik párterápiára úgy, hogy küld nekem egy üzenetet, vagy felhív a +36 20 475 0345 telefonszámon, és időpontot egyeztetünk. A párkapcsolati coaching helyszíne a Középpont (1112 Budapest, Nevegy köz 2.)